dissabte, 5 de desembre de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Nou espai polivalent i reformes estructurals de l’Hospital de Terrassa per ampliar la capacitat assistencial del centre

Nou espai polivalent i reformes estructurals de l’Hospital de Terrassa per ampliar la capacitat assistencial del centreEl nou espai està dissenyat com a un equipament polivalent que podrà tenir diferents usos, des de llits d’hospitalització convencional a llits d’UCI per si s’ha d’encarar una nova onada de la COVID-19


Terrassa, 22 d'octubre de 2020. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, acompanyat del president del Consorci Sanitari de Terrassa i de l’equip de direcció del CST, ha fet seguiment del projecte per augmentar la capacitat assistencial de l’Hospital de Terrassa que  permetrà donar resposta en el cas de necessitats d’espai i així no haver d’ocupar espais funcionals de l’hospital amb la conseqüent aturada d’activitat.

El projecte consta de quatre actuacions:

Creació d’un nou espai pulmó de 750 m2, polivalent, i que estarà ubicat al costat del servei d’Urgències. La capacitat és de 28 llits equipats per atendre pacient urgent i crític amb utilització d’equipament mèdic de suport vital. Es preveu fer una sectorització dels llits en dos parts, que permetrà independitzar-se funcionalment per fer actuacions de desinfecció dels dos espais i zones comuns sense necessitat d’afectar tots els espais a la vegada.  

Ampliació del Servei de UCI amb un increment de 6 llits de crítics, passant a tenir  12 llits en total. Aquesta actuació ja s’ha materialitzat i equipat i ja ha començat a funcionar. Permet sectoritzar els pacients COVID positiu i negatiu i tractar-los separadament.  

Augment de la capacitat estructural d’hospitalització convencional amb la reforma de la planta 4a amb 30 llits. Les obres de reforma començaran el mes de novembre amb l’enderroc de totes les divisions existents, ampliació de les habitacions fent-les dobles, amb bany i dutxa.

Construcció d’un CUAP que implicarà una ampliació del Servei d’Urgències.  Aquest dispositiu més resolutiu, està més centrat en el pacient i basat en el servei sanitari que rep el ciutadà. Resoldrà problemes de salut urgents de mitjana i baixa complexitat les 24 hores i tots els dies de l’any.


(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea