dilluns, 3 d’agost de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Intimitat i confidencialitat a la IV Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial

Intimitat i confidencialitat a la IV Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial


Terrassa, 8 de novembre de 2019 – L’Hospital de Terrassa va acollir, el passat 8 de novembre, la IV Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), enguany sota el títol “Intimitat i confidencialitat: Una reflexió des de l’ètica”.

El Comitè d’ètica assistencial és un òrgan de suport consultiu, amb una visió plural i multidisciplinària per ajudar als professionals i usuaris d’una institució sanitària davant dels problemes ètics que puguin sorgir, però en cap cas substitueix la decisió clínica dels professionals. El seu objectiu, en darrera instància, és la millora de la qualitat assistencial.

La presentació de la jornada va anar a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST, i la Sra. Carme Casas, presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) del CST. Intimitat i confidencialitat van ser l’eix conductor de la jornada. Aquests dos aspectes, implícits en la relació assistencial, es vinculen amb els valors de confiança, autonomia i respecte a la dignitat de les persones i no sempre resulta fàcil preservar-los en la pràctica professional. 

La Dra. Montse Esquerda, co-directora de l’Institut Borja de Bioètica, va fer la conferència inaugural amb el títol “Intimitat i confidencialitat: com ho fem en el dia a dia assistencial?”. Posteriorment, hi va haver la participació de metges residents del CST; i seguidament dues taules rodones, una sobre Intimitat i confidencialitat amb relació a la protecció de les dades de salut, i l’altra sobre experiències dels professionals del CST a la Sala de parts, a GPAC i amb relació a menors.

Durant la jornada, que va ser tot un èxit amb un total de 156  professionals, es van plantejar diferents dimensions de la intimitat i la confidencialitat amb la intenció de prendre consciència i pensar plegats com poder millorar pràctiques concretes del nostre dia a dia. A la vegada, va servir per recordar que la reflexió ètica ens connecta amb allò que tots compartim, allò que tenim en comú en l’atenció a les persones, i que va més enllà de les nostres disciplines i de les nostres professions.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea